De light emitting diode lamp (LED lamp) bestaat al enige tijd en wordt voor therapeutische doeleinden al toegepast in ziekenhuizen en klinieken. LED licht geeft geen warmte af en is geschikt voor thuisgebruik, in tegenstelling tot lasers.

LED ichttherapie wordt ook toegepast tegen normale huidveroudering en tegen huidaandoeningen zoals acne. Vooral de effectiviteit van blauw LED licht is onderzocht bij de behandeling van acne. Uit onderzoek blijkt dat de blauw LED licht effectief is bij lichte tot matige acne en dat het snel werkt. Verbeteringen waren al te zien na 2 keer gebruiken van de gezichtsmasker, hoewel de effect varieert van persoon naar persoon.

De Rode LED licht in de Aduro gezichtsmasker werkt tegen huidveroudering en rosacea. Rood LED licht heeft een bepaalde golflengte die de collageen productie vergroot. Dit moet ertoe leiden dat de tekenen van huidveroudering minder worden. De golflengte van de Aduro Rood LED Licht is 630nm. Dit helpt in het behandelen van rosacea door de microcirculatie op gang te brengen.  Rood LED licht bevordert de genezingsproces en is al een bekende treatment bij derdegraads brandwonden.