Elke kleur licht heeft een eigen functie. Wanneer de geselecteerde kleur de huid binnen dringt zorgt het voor de overdracht van energie naar de cellen. De cellen zetten deze energie weer om in cellulaire brandstof (ATP) waardoor de cel beter kan functioneren. De cel wordt hierdoor actiever en stimuleert de natuurlijke heling- en verjongingsprocessen van het lichaam. Herhaald gebruik van Aduro zorgt voor een beter effect doordat de collageen productie wordt verhoogd en een toename van de fibroblasten. Dit resulteert in jonger uitziende huid en een algehele verbetering van de huidskleur.

Anti-ageing (rood licht)

Rood licht (630-633 nm.) komt diep in de huid en werkt huid verbeterend (anti-aging en het stimuleren van collageen en elastine productie). Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en is daarom ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

Anti-acne (blauw licht)

Blauw licht (415 nm.) komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden op de huid zoals mee-eters. Blauw licht geeft goede resultaten bij acne omdat het de bacterie die de acne veroorzaakt vernietigt.

Evens skin tones (groen licht)

Groen licht (505-555 nm) heeft een kalmerende werking (denk aan huidschade door de zon), vermindert hyperpigmentatatie (pigmentvlekken, ouderdomsvlekken) werkt stress reducerend en vordert de lymfestroom. Uit onderzoek blijkt groen licht ook een anti-depressief effect te hebben (winterdepressie).

Reduce redness (geel licht)

Geel licht (590 nm.) biedt een oplossing voor de gevoelige/allergische huid en zorgt voor een reinigende werking en ondersteunt de ontwikkeling van de endocriene functies. Het kalmeert de huid door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Kan gebruikt worden om eczeem en zonnebrand te behandelen.

Revitalization (oranje licht)

Oranje licht (590 nm.) stimuleert de aanmaak van lymfocyten en activeert de afvoer van toxines (gifstoffen) en geeft de huid direkt extra energie en soepelheid voor een stralende gloed. Heeft een positief effect op acne rosacea, psoriasis en eczeem. Vermindert droogheid, schilfering, geïrriteerdheid en roodheid van de huid en zorgt voor een rustiger, gekalmeerd, egaler en zachter huidbeeld.

Cell rejuvenation paars licht)

Paarse licht (600 nm.) stimuleert het produceren van collageen en werkt verstevigend, vocht-inbrengend en hydraterend. Geschikt voor gebruik bij rimpels en voortijdige acne-gevoelige huid.

Soothing (cyaan licht)

Cyaan licht (470 nm.) kalmeert de slappe en oververmoeide huid (ook rokershuid) en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Helpt bij ontstekingen van de huid van littekens of bacteriën.

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is een wetenschap waarbij kleuren van het gehele lichtspectrum worden gebruikt om aandoeningen te genezen. Lichttherapie heeft grote invloed op onze mentale en fysieke gezondheid. Het beïnvloedt onze biologische klok en cruciale lichaamsfuncties. Intensivering van bepaalde kleuren heeft een positief effect op geest en lichaam.

NASA heeft als eerste de genezende kracht van licht ontdekt tijdens het verkennen van de effecten van LEDs. Zij ontdekten dat LEDs een belangrijk therapeutisch effect hebben op het menselijk lichaam. Ziekenhuizen en over de hele wereld gebruiken lichttherapie in de hedendaagse behandelingen om huidproblemen en huidziekten te genezen.

Aduro heeft diverse producten ontwikkeld om huidproblemen en imperfecties thuis te behandelen. Door het traditionele gezichtsmasker te combineren met de moderne lichttherapie technologieën wordt er een volledige verfrissende gezichtsbehandeling voor verschillende huid problemen en tekenen van veroudering gecreëerd. Aduro streeft naar constante innovatie en gebruikt daarom altijd de nieuwste technologische ontwikkelingen om zijn klanten de beste producten te bieden.

Hoe werkt lichttherapie?

De huid heeft het vermogen om licht te absorberen. De energie die ontstaat uit lichttherapie, spoort de cellen aan om meer cellulaire brandstof (ATP) te produceren wat de cel-prestaties verhoogt. Deze verhoogde prestaties gaan gekoppeld met een verhoogde DNA en RNA-activiteit welke vervolgens zorgt voor de vrijlating van stikstofmonoxide (NO) in het lichaam.

De verhoogde cel activiteit en de afgifte van NO helpt de genees- en regeneratieprocessen van de huid en bestrijdt ontstekingen. Lichttherapie zorgt ervoor dat cellen hun energie gebruiken om fibroblasten te activeren. Hierdoor wordt er meer collageen en elastine eiwit aangemaakt en worden de verjongende processen van het lichaam gestimuleerd.

Lichttherapie voor de huid wordt uitgevoerd met verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen werking. Afhankelijk van de gewenste behandeling, zorgt LED lichttherapie gecombineerd met infrarood (IR) voor nog betere resultaten. Het is aanbevolen om een behandelkuur met een frequentie van 1-5 sessies per week te ondergaan voor betere en meer duurzame resultaten. Omdat deze methode niet-invasief en volledig veilig is, is er geen wachttijd tussen de behandelingen nodig.